sâmbătă, 11 februarie 2012

Iarna e de vina (de ce ninge)

Ca in fiecare an a venit iarna si a inceput sa ninga. Pana aici nimic nou pentru noi, dar ca in fiecare an a fost o noutate pentru autoritati care nu au fost pregatite pentru asa ceva. Parerea mea este ca ei erau cu gandul la iernile din tarile calde unde isis fac iei concediile si de aia nu se gandeau la dezapezire.
Deci nu e de mirare ca o mare parte din tara este acoperita de zapada si ca sute de mii de oameni sunt izolati si au nevoie disperatata de ajutor. Ce fac autoritatile? Ignora situatia dramatica in care se afla populatia si isi fac planuri electorale, impart pachete cu insemnele PDL-ului pentru a mai castiga cateva procente la alegeri.
Sunt zone unde zapada este de 3 metri si inca nu a fost declarata starea de urgenta. Oameni sut izolati, nu mai au mancare, nu au curent, sunt complet izolati, si autoritatile cred ca asteapta primavara ca sa se topeasca zapada.
Mor oameni in case si tot nu se trimit utilajele pentru dezapezire.
Sunt mii de utilaje care pot fi folosite la dezapezire dar daca nu este organizare ce sa facem?
Cred ca toata lumea isi aminteste ca la prima ninsoare mai serioasa din Bucuresti, cand utilajele de dezapezire au fost trase pe dreapta pentru ca nu aveau rovignete. Pentru guvernanti este mai important sa incaseze bani la buget decat sa curete drumurile de zapada, sa fluidizeze traficul, sa ajute populatia, sa o scape de izolarea la care a fost impusa de catre zapada.
Nu e nici un secret pentru nimeni ca in Romania cei care au puterea isi cad doar propriile interese si nimic altceva.
CFR-ul este praf, trenurile pleaca din statii si nu stiu daca vor ajunge la destinatia finala.
Daca ai un drum de 4 ore si vrei sa mergi cu trenul, ai posibilitatea sa-l faci si in 40 de ore. Asta pentru ca cei de la CFR vor ca, calatorii sa cunoasca peisajele de iarna ale tarii si pentru asta merg mai incet decat un melc pentru ca nimeni sa nu rateze nimic.
Traim in Romania si cred ca trebuia sa ne obisnuim pana acum cu aceste lucruri ca doar se intampla in fiecare an. Vine primavara si o sa vina inundatiile care o sa ne gaseasca din nou descoperiti ca doar asa e frumos.
Pentru domni guvernanti nu este grav ce se intampla in tara pentru ca ei nu resimt aceste probleme. Ei stau in birourile lor calde, circula doar cu masinile de lux din dotarea ministerelor, platite cu bani publici si pe care se pare vor sa le schimbe ca doar de ce sa umble actuali guvernanti cu aceleasi masini cu care au umblat ceilalti.
Sunt curios ce mare nimic o sa faca si acest guvern Ungureanu?
O sa zica ca nu sunt bani la buget, ca opozitia nu-i lasa sa faca nimic, si asa vom ramane tot cu nimic realizat.
Vor inaugura inca 15 km de autostrada cu mult fast si multe prime pentru ei , doar ca sa ne scoata ochi si sa zica ca ei fac multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu